Het team van Sauber denkt dat het raceweekend in Singapore wel eens een positieve uitschieter kan worden in een verder moeizaam jaar. De C33 past in theorie goed bij de baan en wordt ook nog eens van een update voorzien.

“In Singapore ben je minder afhankelijk van motorvermogen en we komen daarnaast ook nog met een aerodynamisch updatepakket bestaande uit een nieuwe motorkap en een aangepaste voorvleugel, dus we reizen met een positief gevoel af”, verklaart Saubers head of track engineering Giampaolo Dall’Ara in de vooruitblik van het team.

Behalve dat het technische kopstuk er vertrouwen in heeft, blikken coureurs Esteban Gutiérrez en Adrian Sutil ook met een goed gevoel vooruit naar de race. “Ik denk dat Singapore onze beste kans tot nog toe wordt om een sterk resultaat te behalen”, stelt Sutil, die met twee elfde plekken Saubers vooralsnog beste finishes van het jaar heeft behaald.

De Duitser lijkt daarmee dus heel voorzichtig op een puntenfinish te zinspelen voor de nog altijd puntloze Zwitserse equipe die volgens collega Gutiérrez over een auto beschikt die wel eens goed bij het Marina Bay Street Circuit kan passen: “En we hebben daar bovenop bovendien hard gewerkt om de mechanische grip van de C33 te verbeteren, aangezien dat op dit bochtige circuit essentieel is.”

Ook de Mexicaan denkt dat er ‘een realistische kans is’ een mooi resultaat te behalen, hetgeen in zijn geval ook deels wordt ingegeven door zijn vorige optreden in Singapore: in 2013 kwalificeerde hij zich er namelijk als tiende en finishte hij als twaalfde.

“Ik bewaar inderdaad goede herinneringen aan deze baan, die ik ook nog eens tot mijn favorieten reken”, beaamt de coureur wiens teamgenoot op zijn beurt een echte liefhebber van stratencircuits is, waarmee Sauber in ieder geval twee coureurs heeft die het in theorie goed kunnen doen in Singapore. De derde coureur van Sauber, de Nederlandse testrijder Giedo van der Garde, zal in Singapore overigens niet in actie komen tijdens de vrije trainingen.