Sauber heeft een duidelijk doel voor ogen voor de Grand Prix van Turkije: Kamui Kobayashi en Sergio Pérez moeten zich mengen in de toptien, zowel in de kwalificatie als de race.

Kobayashi noemt Istanbul Park, waar hij vorig jaar zijn eerste punt van het seizoen pakte, een van zijn favoriete circuits. “Het was een opluchting dat we eindelijk een punt scoorden”, herinnert de Japanner zich.

Dit seizoen eindigde Kobayashi iedere race in de punten, al moest hij die in Australië weer inleveren omdat Saubers achtervleugel niet aan de reglementen voldeed. Hij verwacht in Turkije opnieuw competitief te kunnen zijn.

“Het is een opwindend circuit met een aantal snelle bochten waar ik van hou”, zegt Kobayashi. “Meestal is er weinig grip, waardoor de auto de neiging heeft uit te breken. Het is cruciaal om voorzichtig om te springen met de voorbanden.”

Sergio Pérez wacht nog op zijn eerste WK-punt. Ook hij was slachtoffer van de diskwalificatie van het team in Australië, waar hij indruk maakte door verstandig met zijn banden om te gaan. Dat zal in Turkije opnieuw van hem worden verlangd.

“Vooral in bocht acht valt dat niet mee”, verwacht Pérez. “Voor mij begint het seizoen nu echt, omdat we nu op circuits komen die ik al ken. In Istanboel heb ik tweemaal gereden in de GP2 Series en dat is me goed bevallen. Ik kijk ernaar uit om er met een Formule 1-auto te rijden en wil mijn eerste punten scoren.”