Net als haar rivalen zet ook Sauber er op in het seizoen sterk af te sluiten. Punten zijn dus het doel voor op het Yas Marina Circuit, dat haar coureurs alleen uit de GP2 en van testsessies kennen.

“Het Yas Marina Circuit heeft de nodige rechte stukken, dus motorvermogen is er cruciaal”, weet Marcus Ericsson, die door zijn eerdere ervaring op het circuit in de GP2 en tijdens de eindejaarstest van 2014 echter ook weet dat er ‘ook wel trage bochten en hairpins zijn’. De Zweed maakte zich daarbij op er voor het eerst een Grand Prix te rijden, want in zijn debuutseizoen 2014 was hij al weg bij Caterham voor Abu Dhabi werd aangedaan.

Wat hoe dan ook het doel is, zo vervolgt de coureur uit Kumla, zijn punten. “Daar zetten we op in om dit jaar succesvol af te sluiten.” Volgens Giampaolo Dall’Ara, head of track engineering van Sauber, is het Zwitserse team ook wel aan een opsteker toe na ‘de puntloze reis naar Zuid-Amerika’.

Aangezien Sauber niet heeft gescoord in Mexico en Brazilië, gaat Sauber er volgens Dall’Ara alles aan doen om ‘in Abu Dhabi te scoren en het jaar zo toch mooi af te sluiten’. Er staat ook nog (extra) prijzengeld op het spel voor Sauber, want het als achtste geklasseerde team staat op 36 punten, terwijl de nummer negen McLaren slechts negen punten minder heeft. Het verschil tussen als achtste of negende finishen, bedraagt enkele miljoenen.

Het merendeel van Saubers punten is gescoord door Felipe Nasr, die er 27 heeft gepakt. Ook de Braziliaan kent het Yas Marina Circuit alleen uit de GP2 en van Formule 1-tests en heeft er nog geen Grands Prix gereden. De race in Abu Dhabi wordt voor hem in meerdere opzichten bijzonder, vertelt hij: “Want door mijn Libanese roots kan ik altijd op een warm onthaal en veel steun rekenen in het Midden-Oosten. Ik voel me er daardoor altijd erg thuis.”