Het lijkt weer een net wel/net niet-weekend te worden voor Sauber. Kamui Kobayashi en Sergio Pérez eindigde in de tweede sessie als tiende en elfde. De Zwitsers moeten aan de bak om de zevende plaats in het constructeurskampioenschap te behouden.

Want in de tweede helft van het seizoen streefde Force India het team van Peter Sauber al voorbij. En nu klopt Scuderia Toro Rosso op de deur. De Italiaanse renstal is bezig aan een sterke opmars en staat nu op gelijke hoogte met Sauber. Omdat Kobayashi in Monaco vijfde werd staat zijn werkgever nog wel boven Toro Rosso.

Het moet dus punten sprokkelen. Of dat in Abu Dhabi gaat gebeuren? Met een elfde en tiende tijd gaat het erom spannen. “Het is moeilijk om de resultaten van beide sessies te vergelijken omdat de omstandigheden anders waren. Het verschil in temperatuur was tien graden”, meende Kobayashi na afloop. “Morgen zullen we dus weinig van de derde training opsteken omdat de omstandigheden in de kwalificatie weer anders zullen zijn.”

“De baan was over het algemeen redelijk glad. Wat betreft de topsnelheid zit het wel snor maar we moeten ons verbeteren in de langzame bochten. Ook is de auto niet helemaal stabiel tijdens het aanremmen.”

Pérez hield een goed gevoel over aan de openingsdag. “Ik heb vertrouwen voor de rest van het weekend. Dit was een goede dag en we hebben ons programma afgewerkt. Toch is het lastig in te schatten waar je ten opzichte van de rest staat: wij weten niet wat de andere teams uitvoerden. We hebben veel geleerd en werken nu verder voor de kwalificatie. Ook gaan we morgen proberen de balans in de auto voor lange runs verder te verbeteren.”