Sauber-coureurs Adrian Sutil en Esteban Gutiérrez kwamen als veertiende en vijftiende over de streep in Spa. Voor Gutiérrez was het een saaie race, maar Sutil heeft zich wel vermaakt.

Ondanks dat Sutil zijn race als ‘spannend’ omschrijft, was veertiende het maximaal haalbare volgens de Duitser, die vooral bezig was met het proberen bij te benen en aanbinden van de strijd met Williams-coureur Felipe Massa. “Ik was in bepaalde sectoren sneller, maar op de rechte stukken had hij simpelweg meer vermogen omdat zijn motor sterker was, dus ik kon hem niet passeren.”

Sutil kwam uiteindelijk zeven tellen achter Massa aan de finish, na overgestapt te zijn naar een driestops-strategie: “Dat was absoluut de juiste keuze”, stelt de coureur die zijn team behalve voor de strategie ook prijst voor hun goede werk: “Ze hebben het dit weekend goed gedaan. Er zijn geen fouten gemaakt en alles liep lekker.”

Gutiérrez
Bij Gutiérrez liep het vrijdag en zaterdag voor geen meter, maar in de race had hij geen technische problemen. Toch viel het niet mee, omdat Saubers C33 gewoon niet zo snel is en de Pirelli’s niet meewerkten. “Het was een zware race”, zegt hij dan ook. “We besloten vanaf het begin vol in de aanval te gaan, maar dat pakte niet zo succesvol uit als we hadden gehoopt”, erkent de Mexicaan.

“Hoewel ik in de openingsronden wat posities wist te winnen, had ik het moeilijk op de hardere banden en kwamen we snelheid te kort om punten te pakken. We moeten dus echt alle zeilen bij blijven zetten om dat zo snel mogelijk wel voor elkaar te krijgen.”