Het team van Sauber wordt aardig op de proef gesteld dit weekend met een onverwachte rijderswissel en een paar harde klappers.

“Het is een lastig weekend”, erkent Kamui Kobayashi, die gisteren in de muur vloog en vandaag met het reservechassis de strijd hervatte. “Mijn grootste probleem hier is het rijden over de kerbs. Ik heb weinig grip en vind het lastig op de limiet te rijden.”

“Het ging vandaag wel iets beter”, vervolgt de Japanner. “Ik kon behoorlijk aanvallend rijden, totdat ik halverwege de tweede sector een probleem had met de verstelbare achtervleugel en bijna de controle over de auto verloor in de chicane.”

Ditmaal wist Kobayashi contact met de muur echter te vermijden. Zijn teamgenoot Pedro de la Rosa had vanochtend minder geluk tijdens de vrije training. Zijn auto kon op tijd worden gerepareerd en ondanks een touche met de muur wist hij zich als zeventiende te kwalificeren.

“Het valt niet mee om je zo snel aan te passen aan een auto en alle nieuwe knopjes. Het hielp ook niet dat ik er vanmorgen af ging. Dat was een flinke deuk in mijn vertrouwen, maar ik ben blij dat het team de auto heeft kunnen oplappen. De Sauber C30 is over het algemeen sterker in de race, dus ik hoop het team wat punten te kunnen bezorgen.”