Sauber ziet af van een beroepsprocedure tegen de uitsluiting van Sergio Perez en Kamui Kobayashi in Australië. Door een productiefout bleken de achtervleugels inderdaad niet te voldoen aan de reglementen.

Een kromming op het bovenste deel van de achtervleugel bleek niet overeenkomstig met de regels. De wedstrijdleiding besloot daarom beide Sauber-coureurs uit de uitslag te schrappen. Een bittere pil, zeker voor nieuwkomer Perez, die met een dappere eenstopstrategie knap als zevende was geëindigd, één plaats voor teamgenoot Kobayashi.

Aanvankelijk liet Sauber weten de beslissing aan te willen vechten, maar nader onderzoek wees uit dat het team onbewust inderdaad in overtreding was. “Het leverde ons geen voordeel op, maar de vleugel was niet conform de vereisten”, aldus technisch directeur James Key.

“In het controleproces is iets misgegaan, waardoor dit onderdeel de verkeerde afmetingen had. We hebben reeds maatregelen genomen om te voorkomen dat er in de toekomst zich opnieuw een dergelijke situatie voordoet.”

Volgens teameigenaar Peter Sauber doet het niets af aan de prestaties van zijn coureurs. “Ze hebben het beide voortreffelijk gedaan. De onjuiste vleugel bracht ze geen voordeel. Ze hebben hard gestreden en hadden de punten echt verdiend. Ondanks de teleurstelling van de diskwalificatie, zijn we dus blij dat we over een snelle auto en twee zeer talentvolle rijders beschikken. Ik ben dus optimistisch gestemd voor de rest van het seizoen.”