In de strijd om de zevende plaats van het constructeurskampioenschap heeft Sauber de slag vandaag van Toro Rosso gewonnen. Kamui Kobayashi pakte een punt terwijl Jaime Alguersuari en Sébastien Buemi buiten de punten bleven.

Sauber heeft nu met 42 punten een puntje voorsprong op de Italianen. Kobayashi was na afloop blij om voor het eerst sinds de Duitse Grand Prix weer bij de eerste tien te eindigen. “En het is ook belangrijk dat die droogte nu is afgelopen”, meende de Japanner na afloop. “Ik startte goed en schoof na een ronde vijf plaatsen op.”

“De banden presteerden tijdens en na de start beter dan verwacht. Ik startte op de harde band en startte slechts als zestiende. Dan verkeer je in de situatie dat je elke kans moet maximaliseren. We wisten dat de eerste stint een lastige zou worden omdat niemand weet hoe lang je banden het uithouden.”

“Na een paar ronden begonnen ze te slijten en vervolgens verloor ik drie plaatsen. Daarna stopte ik en schakelde ik over op de zachte band. Al met al hebben we een goede race achter de rug.”

Sergio Pérez had vooraf de betere uitgangspositie. De Mexicaan startte als elfde, maar eindigde daar ook na een incident in de openingsfase. “Hier had ik meer van verwacht”, stelde hij daarom ook. “Erg zonde wat er in de eerste ronde gebeurde. Er was een opstopping in de zevende bocht en ik kon Adrian Sutil niet meer ontwijken.”

“Het was niet gelijk duidelijk hoe fors de schade was. Na een ronde of twee kwam ik binnen omdat het team mij op de schade aan de voorvleugel wees. Daarop besloten we over te schakelen op de harde band en de voorvleugel te vervangen. In mijn derde stint reed ik weer op zachte banden en reed ik ook een poos tiende.”

“Vervolgens begonnen de banden te slijten en in de laatste twaalf ronden had ik geen KERS.”