Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn heeft zich er ogenschijnlijk bij neergelegd dat 2014 het eerste puntloze jaar van het Zwitserse team in de Formule 1 wordt.

Sinds Sauber in 1993 in de koningsklasse debuteerde, heeft het elk jaar punten gescoord. Na achttien van de negentien races van seizoen 2014 staat de puntenteller dit jaar echter nog altijd op nul voor Sauber en de kans dat daar tijdens het finaleweekend in Abu Dhabi verandering in komt, lijkt klein.

Teambaas Monisha Kaltenborn geeft in gesprek met Autosport althans toe dat het ‘extreem lastig wordt’ om de hatelijke nul achter de naam van het momenteel als tiende geklasseerde team nog weg te werken.

“We hebben in Brazilië een kans gehad om punten te scoren. Het zag er daar veelbelovend uit, maar kwam er toch weer niet van en het wordt nu extreem lastig om nog punten te pakken”, beaamt Kaltenborn.

Ondanks het uitblijven van punten mag Sauber toch nog hopen op de negende plek bij de constructeurs en het bijbehorende extra prijzengeld, aangezien het daadwerkelijk als negende geklasseerde Marussia – na het missen van de vorige twee races – ook de seizoensfinale moet missen.

“Het lijkt erop dat Marussia er in Abu Dhabi niet bij is. Als ze inderdaad niet meedoen, dan zijn wij van mening dat de negende plek aan ons toebehoort”, aldus Kaltenborn. Of ze gelijk heeft, zal door de FIA bepaald moeten worden. De autosportfederatie heeft zich hier echter nog niet over uitgelaten.