2013 verloopt nog niet echt naar wens voor Sauber, dat pas vijf punten heeft gescoord in evenzoveel races, maar het Zwitserse team verwacht dat het volgende week beter gaat in de straten van Monaco.

Coureurs Nico Hülkenberg en Esteban Gutiérrez hebben allebei hun eigen redenen om met vertrouwen vooruit te blikken op de Grand Prix van Monaco.

“Ik ben positief gestemd omdat we in Monaco op de zachtere Pirelli-compounds rijden, en onze auto past beter bij die banden dan bij de hardere bandensoorten”, vertelt Nico Hülkenberg.

“Dat we op de zachte banden aan de slag gaan, geeft me het vertrouwen dat we een goed weekend kunnen hebben”, vervolgt de Duitser, die alle vijf de punten heeft gepakt die Sauber tot op heden heeft verzameld.

Stijgende lijn
Esteban Gutiérrez heeft dus nog niet gescoord, maar kwam daar vorige week in Spanje dichtbij. “Ik hoop te kunnen voortborduren op mijn goede race in Barcelona”, verkondigt de coureur die op het Circuit de Catalunya de snelste raceronde reed en een elfde plaats behaalde die voor hem ‘aanvoelde als een overwinning’.

Gutiérrez heeft overigens nog niet eerder met een Formule 1-auto door de straten van Monte Carlo geracet. De Mexicaan verheugt zich echter op deze vuurproef: “Ik ken Monaco uit de GP2 en het is één van mijn favoriete circuits. Ik zie met veel plezier uit naar het weekend, want met een Formule 1-auto door Monaco rijden is uiteraard nog spannender en uitdagender dan met een GP2-bolide.”