Het team van Sauber houdt er bij voorbaat rekening mee dat het komend weekend niet geweldig voor de dag zal komen in Silverstone. De C34 past op papier niet goed bij het circuit.

Dat vertelt head of track engineering Giampaolo Dall’Ara althans in zijn vooruitblik op het weekend: “We kennen de sterke en zwakke punten van onze auto en weten dus dat we niet op een makkelijk weekend hoeven te rekenen”, erkent hij.

Coureur Felipe Nasr legt uit dat dit komt omdat Silverstone ‘een snel circuit is dat veel downforce vereist’, wat een combinatie is die dus niet goed aansluit bij Saubers C34-Ferrari. Ondanks dat, gaat Sauber de uitdaging volgens Dall’Ara met plezier aan en mikt het toch op punten.

Wat daarbij moet helpen, is dat het circuit van Silverstone de beide Sauber-coureurs goed bevalt. “Het is één van mijn favoriete banen”, laten Nasr en teamgenoot Marcus Ericsson namelijk optekenen, waarbij Ericsson de race als evenement zelfs ‘één van de hoogtepunten van het seizoen’ noemt.

Volgens Ericsson komt dat omdat de fans voor enorm veel sfeer zorgen. De Zweed kan zich, als hij daar zin in heeft, vrijdagochtend zelf ook tussen de fans voegen, want hij moet zijn auto voor de eerste vrije training afstaan aan testrijder Raffaele Marciello. Vanaf VT2 mag Ericsson weer aan de slag.