Het in financieel zwaar weer verkerende Sauber spreekt met meerdere potentiële investeerders. Dat berichten verscheidene buitenlandse publicaties.

Sauber heeft het al jaren niet breed, maar het water zou het Zwitserse team nu echt aan de lippen staan, zo werd tijdens en na het Grand Prix-weekend in Bahrein bericht.

Teambaas Monisha Kaltenborn zou om die reden ook niet naar Bahrein zijn afgereisd. De Oostenrijkse zou zich bezig hebben gehouden met gesprekken met potentiële investeerders.

Volgens SpeedWeek zijn er meerdere geïnteresseerde partijen. De naam van het Italiaanse automerk Alfa Romeo, onderdeel van Fiat Chrysler Automobiles-group waar ook Ferrari bij hoort, wordt daarbij genoemd.

Fiat Chrysler-ceo Sergio Marchionne, tevens president van Ferrari, heeft zich afgelopen winter al laten ontvallen dat hij Alfa Romeo graag in de Formule 1 zou zien, het liefst middels een nauwe samenwerking met Ferrari.

Ferrari is momenteel ook al de motorleverancier van Sauber, maar heeft juist een verregaande technische samenwerking met een belangrijke rivaal van Sauber: de Amerikaanse nieuwkomer Haas.

Behalve Alfa Romeo worden nog twee andere geïnteresseerde partijen genoemd. De sponsors van coureur Marcus Ericsson zouden mogelijk ook willen instappen, of in ieder geval financieel willen bijspringen.

Volgens het Finse Turun Sanomat zou er tenslotte nog een investeerder uit Dubai zijn die er wel oren naar zou hebben om met Sauber in zee te gaan.