Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn heeft gereageerd op de uitspraken die testcoureur Robin Frijns afgelopen week tegen Formule 1 deed. Hij zei daarin te vrezen komend seizoen met name aan de kant te staan.

“Robin is nog jong”, zegt ze tegen het Zwitserse Blick. “Hij heeft zijn uitspraken tegen Formule 1 toegegeven. Maar laten we zijn woorden niet al te veel op een weegschaal leggen. Hij is gefrustreerd omdat hij tot op heden geen plek in de GP2 heeft gevonden”, waarmee ze aangeeft dat Frijns toch op zoek is naar een GP2-zitje.

Volgens Kaltenborn zijn de huidige testregels in de Formule 1 de reden dat Frijns weinig aan rijden toekomt. “Jonge coureurs hebben daardoor een probleem. Er zou een regel moeten komen dat teams minstens één keer per jaar hun testcoureurs op de vrijdag van een GP-weekend moeten laten rijden.

Frijns liet gisteren via Twitter weten dat hij in de Sauber-fabriek was. Komende zaterdag presenteert het team daar de nieuwe Sauber C32 in het Zwitserse Hinwil. Het team komt komend seizoen met twee nieuwe coureurs aan de start: de van Force India overgekomen Nico Hülkenberg en rookie Esteban Gutiérrez.