Het voortbestaan van Sauber is niet afhankelijk van het aanblijven van de huidige coureurs Marcus Ericsson en Felipe Nasr. Dat zegt teambaas Monisha Kaltenborn.

Sauber heeft nog geen coureurs vastgelegd voor 2017 en hoewel Ericsson en Nasr een langer verblijf bij het team niet uitsluiten, kijken de veel sponsorgeld meebrengende Zweed en Braziliaan ook elders.

Ten overstaan van Motorsport.com verklaart teambaas Monisha Kaltenborn echter dat ze zich geen zorgen maakt. “Want het voortbestaan van het team is geenzins in gevaar”, verduidelijkt ze.

“Eerder waren we wel van dit soort zaken afhankelijk, maar dat is nu niet meer het geval”, verwijst ze naar de overname van het team door Longbow Finance eerder dit jaar.

Pay-drivers zijn dus geen must voor Sauber. “Al zouden we natuurlijk geen ‘nee’ zeggen als zich een goede coureur meldt die ook budget mee kan brengen, maar dat geldt voor elk team”, weet ze.

“Qua coureurs hebben we opties voor 2017. Die overwegen we nu. Onze huidige coureurs zijn zeker nog opties, maar het is niet zo dat bepaalde coureurs op ons lijstje prioriteit hebben.”

Met het aanblijven van Jolyon Palmer bij Renault en de aanstaande overstap van Kevin Magnussen naar Haas, lijken de puzzelstukjes steeds meer op hun plek te vallen waar het de rijdersmarkt aangaat.

Behalve bij Sauber zijn er ook nog twee zitjes vrij bij Manor, terwijl Force India nog één vacant plekje heeft. De verwachting is dat dit naar Esteban Ocon gaat, al wordt Nasr ook genoemd.

Ericsson heeft daarnaast laten weten ook wel interesse in dat stoeltje te hebben, maar er van uit te gaan dat hij in 2017 voor het derde opeenvolgende seizoen voor Sauber zal rijden.

Kaltenborn herhaalt op haar beurt dat er nog niks beslist is, maar benadrukt ook dat Sauber weliswaar naar de ontwikkelingen op de rijdersmarkt kijkt, maar hier niet per se op wacht.

“Je bent natuurlijk afhankelijk van wat verder gebeurt, maar wij willen alles zo snel mogelijk geregeld hebben. Het kan nu snel gaan en wij hebben, zoals gezegd zonder prioriteiten, onze lijst met opties.”

Specifiek over Ericsson, wiens sponsoren nauwe banden zouden hebben met Longbow Finance, zegt ze verder nog dat dit ‘niets met elkaar te maken heeft’ en Ericsson vrij is te gaan en staan waar hij wil.