Sauber reed op zaterdag een uitstekende kwalificatie, maar op zondag kwam de Zwitserse formatie totaal niet uit de verf. Beide rijders blijven puntloos.

Bij Marcus Ericsson ging zelfs zo’n beetje alles fout wat fout kon gaan. Dat begon voor de Zweed al bij de start: “Ik was net iets te enthousiast en maakte een valse start. Kort daarna reed ik in de eerste ronden over de brokstukken van anderen en daarbij beschadigde ik zowel mijn voor -als achtervleugel.”

“Ik ging nog wel naar binnen voor een nieuwe neus, maar de data wees uit dat we niet meer ons eigen tempo konden rijden. Daarnaast had ik ook nog eens een elektronisch probleem, waardoor de auto zichzelf tot twee keer toe uit zette.”

Nasr
Felipe Nasr loopt na de race ook al niet over van enthousiasme. De Braziliaan valt met de elfde plaats net buiten de punten. En dat was tegen de verwachtingen in: “We hadden verwacht punten te scoren vandaag en hoewel ik er alles aan heb gedaan dat voor elkaar te krijgen, is het me niet gelukt.”

“Ik ben vanzelfsprekend teleurgesteld. Mijn remmen werden gedurende de race veel te heet, waardoor ik niet fatsoenlijk in de ankers kon. Zonder goed werkende remmen is het bijna onmogelijk om je positie te verdedigen. We hadden vandaag punten moeten scoren en dat is niet gelukt. We hebben kansen laten liggen en dat mag niet gebeuren. We zullen dus moeten uitzoeken hoe we dat in de toekomst kunnen voorkomen.”