Sauber hoopt op de Nürburgring een vervolg te kunnen geven aan het bemoedigende weekend in Silverstone. Beide Sauber-coureurs behaalden daar een persoonlijk record.

 

Kamui Kobayashi kwalificeerde zich nooit beter dan achtste en de zevende plaats in de race was het beste resultaat uit de nog korte carrière van Sergio Pérez. De Mexicaan vertrekt met veel vertrouwen naar Duitsland.

“De Nürburgring is net als Silverstone een circuit met veel historie”, vertelt Pérez, die een tijdje in Duitsland heeft gewoond. “Ik kijk ernaar uit terug te keren en verwacht dat de baan onze auto goed ligt.”

Kobayashi draait al iets langer mee in de Formule 1 dan Pérez, maar omdat de Duitse Grand Prix vorig jaar op Hockenheim werd verreden, is de Nürburgring ook voor hem onbekend terrein in een F1-auto. De Japanner reed er al wel in de GP2.

“Dat was mijn enige optreden op de Nürburgring”, zegt Kobayashi. “Ik werd negende en derde. Het staat me bij dat het een lastig circuit was omdat er veel hoogteverschillen zijn. Maar het is ook een snel circuit en dat is gunstig voor ons. We zijn erg sterk in snelle bochten, dus ik verwacht een goed optreden.”