Teambaas en -eigenaar Peter Sauber is zeer gelukkig dat hij over Kamui Kobayashi en Sergio Pérez kan beschikken: “Ik ben vooral blij dat het loont dat we voor deze jonge coureurs gekozen hebben”, zegt hij.

Sauber is in gesprek met het Zwitserse Blick vol lof over Kobayashi (24) en Pérez (21): “Na drie races kan ik al zeggen dat ik heel erg gelukkig ben met ons rijdersduo”, verklaart hij. “Kamui en Sergio zorgen voor blije gezichten binnen ons team en ik weet bovendien zeker dat ze zich nog verder kunnen verbeteren.”

“Daarnaast ben ik vooral blij dat het loont dat we voor jonge coureurs hebben gekozen”, vervolgt Sauber. “Er is altijd een zeker risico als je voor rookies kiest, maar tot op heden betaalt onze keuze zich gelukkig uit.”

“Het gaat er bovendien niet alleen om dat je het juiste talent er uit kiest”, meent Sauber. “Het is ook belangrijk om een rookie vervolgens een omgeving te geven waarin hij zich kan ontwikkelen, en ik denk dat ik zonder twijfel kan stellen dat Sauber wat dat betreft het beste team is voor jongelingen”, aldus de Zwitserse teambaas.