Bij Sauber was het een vrijdag als alle anderen. Beide coureurs weten in grote lijnen het programma af te werken, maar imponeren lukt hen beide nimmer.

Felipe Nasr stuurde zijn Sauber C34 naar de vijftiende en veertiende tijd in de beide vrije trainingen. In de ochtend worstelde hij wat met de medium Pirelli-banden, maar in de middag wisten ze volgens Nasr het tij enigszins te keren.

“Tijdens de eerste vrije training hebben we verschillende afstellingen uitgeprobeerd”, aldus de Braziliaan. “Helaas liep het op de medium banden niet lekker, maar dat hebben we voor de tweede training grotendeels weten te verhelpen. Ik ben nu redelijk tevreden met de balans zoals die nu is, dus ik denk dat we de juiste weg zijn ingeslagen.”

“We weten dat de griplevels per dag enorm kunnen variëren en dat moeten we te allen tijde in ons achterhoofd houden. De hitte maakt het in Hongarije bovendien altijd lastig om de banden op de juiste temperatuur te houden.”

Teamgenoot Marcus Ericsson kwam in beide sessies niet verder dan de zestiende tijd, waarmee hij door het uitvallen van Force India in de tweede vrije training feitelijk alleen de beide Manors achter zich wist te houden. De Zweed is niet geheel tevreden met zijn optreden.

“Ik baal er met name van dat ik in de tweede vrije training geen vrij rondje heb kunnen rijden op de zachte banden. We probeerden tijdens die tweede vrije training echter diverse setups uit en ik denk dat we veel lessen hebben geleerd die ons kunnen helpen voor de rest van het weekend. Al met al denk ik dat we vandaag naar onze eigen verwachtingen hebben gepresteerd.”