Een ingrijpende update moet ervoor zorgen dat Sauber in Barcelona de goede vorm van de afgelopen races kan behouden en opnieuw om WK-punten kan strijden.

“Barcelona zou onze auto moeten liggen”, stelt technisch directeur James Key. “Ons tempo in de races is goed, maar de kwalificatie moet beter. Een nieuwe, significante update moet ons daarbij helpen. Het bestaat een volledige nieuwe voorvleugel, aanpassingen aan de remmen en een gewijzigde stroomlijn, met name aan de onderkant van de auto. Ook gaan we opnieuw ons nieuwe uitlaatsysteem uitproberen. Als het werkt, zou dat ons enkele tienden moeten opleveren.”

Kamui Kobayashi vult aan: “Het is belangrijk dat we ons richten op het vinden van de juiste afstelling met de nieuwe onderdelen. En dat dit resulteert in betere resultaten, met name in de kwalificatie. Iedereen kent het circuit goed uit de tests en inhalen was hier in het verleden heel moeilijk, maar ik denk dat het dankzij de verstelbare achtervleugel een interessante race gaat worden. Ik ben blij met het systeem en verwacht dat het een aanwinst zal zijn voor de Spaanse toeschouwers.”

Kobayashi is tot nu toe de man die alle punten heeft binnengehaald voor Sauber. Sergio Perez eindigde in Australië knap als zevende, maar beide Saubers werden daar gediskwalificeerd. De drie races daarna slaagde de Mexicaan er niet in alsnog zijn eerste WK-punten te pakken. “Ik heb nogal wat pech gehad”, verklaart hij. “Maar ik heb echt het gevoel dat het in Spanje zal veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat ik punten kan scoren. Ik ben erg gemotiveerd en het Circuit de Catalunya bevalt me altijd goed.”