Na de deceptie van de Grand Prix van België wil het team van Sauber volgend weekend gelijk terugslaan in Italië, waar het op Monza sterk voor de dag verwacht te komen.

Bij Sauber werd er voor aanvang van de race in België van uitgegaan dat er een mooi resultaat in het verschiet zag, want het team had een goede uitgangspositie voor de race met Kamui Kobayashi op de tweede startplaats en Sergio Pérez daar recht achter op de vierde startplek.

Direct na de eerste bocht was de race echter al verloren voor het Zwitserse team en haar coureurs, want Kobayashi en Pérez werden allebei slachtoffer van de startcrash die door Romain Grosjean werd veroorzaakt. Voor Pérez betekende het einde race, terwijl Kobayashi zoveel schade opliep dat hij niet meer in het verhaal voorkwam.

“Het enige positieve aan het weekend in België is dat we hebben laten zien dat we vooraan kunnen meedoen als we geen fouten maken, dus dat moet ook het doel zijn voor komend weekend” verkondigt Saubers-bestuursvoorzitter Monisha Kaltenborn.

Volgens de beide coureurs is dat goed mogelijk, dus zij kijken ondanks de teleurstelling van gisteren met nieuwe hoop en vol vertrouwen uit naar het weekend in Monza. “Monza is net als Spa een snel circuit en we rijden er net als in België met weinig downforce, dus onze auto zou er sterk moeten zijn” weet Pérez.

“Het is bovendien één van mijn favoriete circuits en ik heb het er in het verleden goed gedaan”, vertelt Pérez, wiens teamgenoot ook erg van de nabij Milaan gelegen racebaan houdt: “Ik ben mijn carrière als coureur in Italië begonnen en ik reken Monza tot mijn lievelingscircuits”, vertelt ook Kobayashi. “Ik heb een heel goed gevoel bij de baan, dus ik wil er graag goed presteren.”