Sauber is slecht aan seizoen 2014 begonnen, maar bespeurde in Canada – race nummer zeven alweer – vooruitgang, waarop het komend weekend in Oostenrijk dan ook op hoopt voort te bouwen.

“In Canada hebben we de finish gehaald en het maximale uit de auto geperst, wat fijn was”, blikt coureur Adrian Sutil terug op de vorige race. “Het team had bovendien een goede strategie bedacht en leverde goed werk tijdens de stops”, vervolgt de Duitser, die zijn blik hierdoor hoopvol naar voren richt: “Ik hoop dat we dit in Oostenrijk volhouden en ons op elk vlak weten te verbeteren”, verklaart hij.

Sutil blijft, ondanks de stroeve seizoensstart, door dit soort opstekertjes dan ook ‘onverminded gemotiveerd’, zo meldt hij. “Ik heb erg veel zin in de race in Oostenrijk”, benadrukt de coureur die de baan al min of meer kent: “Ik ben er nog nooit als Formule 1-coureur geweest, maar heb het circuit eerder in mijn loopbaan wel aangedaan in de Formule Ford en Formule 3.”

“Ik vond het toen een leuke baan, dus hopelijk kan ik er nu een goed resultaat behalen”, besluit de Sauber-rijder, wiens teamgenoot Esteban Gutiérrez het circuit totaal niet kent, maar zich geen zorgen maakt: “Vorig jaar – tijdens mijn debuutseizoen – waren er flink wat banen nieuw voor me, dus ik vind het wel leuk nu weer naar een ‘nieuw’ circuit te gaan en ik ben ook niet de enige die het niet kent.”

“Het ziet er echter uit als een snelle baan, die ik waarschijnlijk leuk zal vinden. Het wordt vast ook een interessant weekend, want de Oostenrijkers zijn dol op Formule 1 en we zullen hun passie en steun voor de sport ongetwijfeld voelen terwijl ze ons aanmoedigen.”