Sauber wil volgende week in Brazilië definitief beslag leggen op de zevende plaats in het kampioenschap, waar het nu nog met Toro Rosso om strijdt.

Sauber bezit de zevende plek momenteel dankzij een score van 42 punten, maar Toro Rosso staat daar met een totaal van 41 slechts één puntje achter op plaats acht.

Sinds de zomerstop is de voorsprong van Sauber op Toro Rosso echter aanzienlijk afgenomen, aangezien de Zwitserse formatie sindsdien maar zeven punten heeft verzameld, terwijl de Italiaanse renstal er vanaf dat moment negentien heeft gescoord.

“We moeten er daarom voor zorgen dat we in Brazilië het onderste uit de kan halen en punten scoren”, stelt technisch directeur James Key Sauber een duidelijk doel. “Gezien de stand in het kampioenschap is dat noodzakelijk.”

Coureurs Kamui Kobayashi en Sergio Pérez zijn er om die reden op gebrand een goed resultaat te behalen in São Paulo. “Het is een spannend seizoen voor ons geweest en ik ga mijn uiterste best doen om het een positief einde te geven”, benadrukt Kobayashi, die uitziet naar het weerzien met Interlagos: “Het is een leuke baan, de sfeer is er geweldig en voor mij persoonlijk heeft de race een bijzonder tintje, aangezien ik hier in 2009 mijn Formule 1-debuut maakte.”

Voor Pérez wordt het de eerste keer dat hij in Brazilië aan de slag moet. “Ik heb er zin in, want het schijnt een leuk circuit te zijn”, laat hij optekenen.

“Ik heb verder gehoord dat de fans er erg gepassioneerd zijn, dus daar verheug ik me ook op”, vervolgt de Mexicaan, wiens debuutseizoen er nu bijna helemaal op zit. “Het is echt voorbij gevlogen”, zegt hij daarover. “Ik denk echter wel dat het een goed jaar voor me was. Ik heb veel geleerd en denk dat ik – ondanks dat ik crashte in Monaco en daardoor twee races moest missen waarin het team het goed deed – een prima seizoen heb meegemaakt. Ik ben dan ook vastbesloten om dit jaar met een sterke prestatie uit te luiden.”