Het Sauber-duo komt nog niet lekker uit de verf op de voor hen nieuwe omloop in Mexico. Ze voeren, niet geheel verrassend, het gebrek aan grip aan als voornaamste reden daarvoor.

De Braziliaan Felipe Nasr klokte in de Sauber in beide trainingssessies de veertiende tijd. Dat is niet verschrikkelijk slecht, maar ook niet bijster goed. Volgens Nasr stond de dag in het teken van de baan leren kennen, maar uit zijn woorden blijkt dan ook dat dit maar ten dele is gelukt.

“We hebben naar een afstelling geocht waarmee we op baan, glad als die is, nog enigszins uit de voeten kunnen”, legt Nasr uit. “Met name op de medium Pirelli-banden zijn we daar nog niet helemaal in geslaagd. Daar was amper leven in te krijgen. Op de zachtste van de twee compounds lukte dat beter, maar ook daar ligt nog flink wat ruimte voor verbetering.”

Teamgenoot Marcus Ericsson viel terug van de twaalfde tijd in de eerste vrije training tot de zeventiende in de tweede vrije training. De Zweed spreekt na afloop dan ook van een ‘moeilijke dag’: “Het was een hele opgave om de banden op arbeidstemperatuur te krijgen vanwege het gebrek aan grip. We hebben heel wat verschillende afstellingen geprobeerd, maar uiteindelijk hebben we nog niet gevonden waar we naar zochten. Wellicht leert de data ons in welke richting we het zoeken moeten.”