In hun gebruikelijke reactie geeft Sauber tekst en uitleg over de tweede vrije training. Over de eerste sessie, waarin het team ontbrak, rept het team met geen woord.

 

Het leek er toch echt op dat Marcus Ericsson en Felipe Nasr ook in de eerste vrij training zouden gaan rijden. Beide coureurs zaten klaar in de auto, bleven daar ook een halfuurtje in zitten maar stapten daarna weer uit zonder een meter te hebben gereden. Intussen werd op de achtergrond een juridisch duel uitgevochten tussen het team en de zaakwaarnemers van Giedo van der Garde.

Teambaas Monisha Kaltenborn wilde er echter geen woorden aan vuil maken, en ook in de officiële verklaring van het team komt het opmerkelijke verloop van de eerste training niet aan bod. Dan maar door naar training nummer twee, waarin Ericsson en Nasr wel konden rijden.

Die verliep voor Ericsson niet zo best: bij het opkomen van het rechte stuk brak een draagarm van zijn achterwielophanging af. “Dat was jammer, want daardoor kon ik mijn programma niet afwerken”, zegt de Zweed, die daarna niet meer naar buiten kwam. “Op de mediumbanden heb ik nog wel een run gedaan en die ging best goed.” Ericsson eindigde de sessie als vijftiende, met veertien rondjes achter zijn naam.

Zijn teamgenoot Felipe Nasr had een beter middag: de debutant reed 33 ronden en kon zowel de medium als de zachte banden proberen. “Zowel wat mijn rijden betreft als de afstelling van de auto valt er nog veel winst te boeken”, zegt Nasr. “Ik moest natuurlijk het circuit nog leren kennen, dus ik ben blij dat ik veel heb kunnen rijden.” Nasr eindigde de training als elfde, ruim anderhalve seconde sneller dan Ericsson.