Voor het Zwitserse Sauber is de Grand Prix van Oostenrijk een soort van thuisrace, maar de korte afstand naar de thuisbasis brengt ze niet dichterbij de rest van het veld. 

“Een lastige kwalificatie”, zegt Marcus Ericsson. “Het begon niet slecht. Ik had een goed gevoel bij de eerste set ultrasofts en zette een redelijke tijd neer. Maar mijn eerste ronde op de nieuwe set was niet perfect en bij de tweede poging kwam de rode vlag tevoorschijn.”

Nadat het wrak van Daniil Kvyat was opgeruimd, was er nog tijd voor een laatste run, maar doordat Carlos Sainz stilviel, ging ook die run verloren. “Erg spijtig”, concludeert Ericsson. “Morgen zal het opnieuw lastig worden, maar we mogen ons hoofd niet laten hangen en moeten blijven knokken.”

Felipe Nasr kwam drie honderdsten tekort ten opzichte van zijn teamgenoot en start daardoor als allerlaatste. “Een moeilijke kwalificatie”, sluit hij zich bij Ericsson aan. “De ultrasofts gedroegen zich anders dan verwacht. Ik had voortdurend moeite om grip te vinden. Op het laatst ging ik op de supersofts naar buiten en was ik sneller. We moeten uitzoeken hoe dat zo kan zijn. Morgen is een nieuwe dag. Van achteraan moeten we iets proberen. Het zal zwaar worden, maar een buitje kan helpen.”