Michael Schumacher noteerde vanochtend de snelste tijd en concentreerde zich ’s middags op het rijden van lange runs. Hier hield de Mercedes-coureur een positief gevoel aan over.

“We konden de hele dag goede dingen met de auto doen”, zei de recordkampioen na afloop. “Het ziet er redelijk goed uit als je het vergelijkt met de afgelopen twee races. Het pakket dat we voor deze race hebben ontwikkeld lijkt goed te vallen bij dit circuit. Hopelijk eindigen we nu beter.”

Helemaal vlekkeloos ging het vandaag echter ook weer niet bij de Duitser. Zijn DRS sputterde vanmiddag soms tegen. Dit had volgens Schumacher geen invloed op de rondetijden. “Je gaat er sneller door rijden en je tijden gaan omlaag”, vertelde de Duitser over DRS. “De focus lag echter bij het rijden van lange runs.”

‘DRS is vandaag onbelangrijk. De lange runs waren redelijk goed en de auto voelde vanaf het begin al goed aan”, besloot Schumacher, die ook een tevreden teamgenoot had.

“Dit was absoluut een betere start dan in Spa”, stelde Nico Rosberg namelijk. “We konden veel ronden rijden en het lijkt erop dat we met veel, maar ook weinig brandstof, goede tijden noteren. Het is zoals altijd lastig om te voorspellen waar we ten opzichte van de rest staan, maar ik hoop dat we veel punten gaan pakken.”

“Het is geweldig om op dit fenomenale circuit te rijden. Ik vind de sfeer hier altijd speciaal. Gisteren ben ik ook met een scooter de kombaan op gereden. Dat was geweldig om te zien.”