Sinds zijn terugkeer zijn alle ogen gericht op de nek van Michael Schumacher. Maar zijn nek lijkt geheel hersteld van zijn zware motorcrash. De Duitser heeft erf zelfs zoveel vertrouwen in dat hij zijn arts voortaan thuis laat.Schumacher wordt er een beetje moedeloos van continu dezelfde vragen over de staat van zijn nek te moeten beantwoorden.

Hij begrijpt de bezorgdheid, het kwetsuur aan zijn nek was immers serieus genoeg om zijn rentree bij Ferrari vorig seizoen af te gelasten. Maar nu een half jaar verder zegt hij genezen te zijn.

Toch maakten men zich weer zorgen toen zijn arts, Johannes Peil, bij de test in Valencia verscheen. Maar dat was niet meer dan een voorzorgsmaatregel, bleek achteraf. Schumacher heeft inmiddels bevestigd dat hij zijn dokter bij de komende test thuis laat.

“Hij was aanwezig in Valencia om een paar tests te doen, maar eigenlijk is dat niet nieuws”, legt Schumacher uit op de officiële Formule1-site.

“In het verleden is mijn arts wel vaker bij testsessies aanwezig geweest. Ik wilde gewoon zekerheid dat ik goed voorbereid ben, wat ik ook ben. Om die reden heb ik ook besloten hem niet meer mee te nemen naar Jerez.”

LV