Michael Schumacher kan gewoon op de loonlijst van Mercedes blijven als hij besluit te stoppen met racen. “Zijn ervaring en oordeel is voor elk team een toevoeging”, zegt Ross Brawn.

De teambaas van Mercedes wil over de kwestie verder weinig kwijt. “Het is mogelijk dat hij bij het team blijft werken. Ik treed echter niet in detail over de rol die hij dan zou gaan spelen. Het is nu nog helemaal niet aan de orde”, stelt Brawn in Monza.

“Ik weet niet zeker of hij zich dagelijks wil inzetten, maar hij wil wel graag betrokken blijven. Hij houdt van de sport en hij houdt van racen. Hij is er dol op om een auto door te ontwikkelen en om een team aan het werk te zien. Hij zal altijd geïnteresseerd blijven in de sport en ik hoop dat hij bij ons blijft.”

Afgelopen week werden de geruchten aangewakkerd dat Schumacher aan het einde van dit seizoen zijn helm aan de wilgen hangt. Lewis Hamilton zal dan teamgenoot van Nico Rosberg worden. Brawn weet in ieder geval één ding zeker; Schumacher bepaalt niet in zijn eentje zijn eigen toekomst.

“Dat denk ik niet, nee”, antwoordt Brawn desgevraagd. “We moeten samen een oplossing vinden. Ik kan echt niet in detail treden, maar het is niet alleen aan Michael om te bepalen dat hij blijft, of dat hij stopt. Die keuze nemen we samen.”

“Michael heeft ons enorm veel te bieden. Hij presteerde echt ijzersterk in Spa, alleen was de auto niet zo sterk als gehoopt. Dat overkomt hem dit jaar heel vaak. Ik ben erg tevreden met de prestaties van Michael”, voegt de Engelsman toe.

Brawn noemt Schumacher in één adem met 2014. “We hebben wat technische uitdagingen in het verschiet, vooral in 2014. Michaels ervaring en klasse zijn dan een grote toevoeging voor elk team. Vooral de onze.”