Michael Schumacher denkt dat de concurrentie van Mercedes GP vooral uit de hoek komt van Ferrari, Red Bull en McLaren. Er zijn volgens hem echter ook nog een paar outsiders.Zo verwacht de recordkampioen dat BMW Sauber een goed jaar gaat draaien. Schumacher was onder de indruk van de snelheid die de Zwitserse formatie afgelopen testweek zo nu en dan toonde.

De voormalige Ferrari-piloot denkt echter dat Mercedes vooral op een paar andere teams moet letten. “Het is voor iedereen heel lastig om in te schatten wat de rangorde is”, aldus Schumacher.

“Er zijn denk ik een stuk of vier sterke teams. Het is ook interessant om te zien wat BMW Sauber gaat doen: die auto is redelijk snel. Renault vormt nog een vraagteken.”

“De wat mindere teams hebben een groter verval tijdens lange runs. De goede teams hebben ongeveer hetzelfde verval”, vervolgt de 41-jarige coureur. “Het is alleen lastig om goede inschattingen te maken omdat je ontzettend kunt spelen met de hoeveelheid benzine en de gewichtsbalans.”

“Er wordt daarom veel gespeculeerd, bij ons is dat niet anders, en dat is heel interessant”, besluit de Duitser.

BvdB