Michael Schumacher is ervan overtuigd dat de MGP W01, de auto van Mercedes GP, goed genoeg is om het kampioenschap te winnen. “Het is heerlijk om in een auto als deze te kunnen rijden”, aldus de Duitser.Mercedes GP wordt door de overige teams nu al gezien als één van de titelkandidaten voor het seizoen 2010. Ondanks het feit dat de resultaten in de testsessies nog weinig zeggen over de daadwerkelijke prestaties, is Michael Schumacher het ermee eens dat de MGP W01 een kampioenschapsauto is.

“Ik ben er volledig van overtuigd dat we een auto hebben die in staat is voor de titel te strijden”, zegt de zevenvoudig wereldkampioen tegen de officiële Formule 1-website.

“Waar we precies staan is nu nog moeilijk te zeggen, helemaal omdat ik de data van afgelopen seizoen niet heb”, aldus Schumacher. De Duitser werd eind vorig jaar aangekondigd als Mercedes-coureur en stapte onlangs pas in een actuele Formule 1-auto. Schumacher nam in 2006 afscheid van de sport.

“Het is heerlijk om in een auto als deze te kunnen rijden”, zegt Schumacher over de MGP W01. “Het voelt als vanouds, het is een sensatie die met niets te vergelijken is. Ik heb altijd van dat gevoel gehouden, mijn batterijen waren in 2006 gewoon leeg. Daarom ben ik toen gestopt.”

LP