Bruno Senna begon vlammend aan zijn loopbaan bij Renault. Langzaam aan lijkt hij een beetje in te kakken. In Zuid-Korea gooide hij geen hoge ogen.

Hij finishte slechts als dertiende. “Het positieve is dat ik de baan heb leren kennen en dat ik dankzij de drie dagen hier meer ervaring heb met het team. De race was echter verre van goed. Ik startte slecht en daarna was het vechten tegen de bierkaai.”

“Dankzij mijn startplaats moest ik mezelf naar voren knokken voor een goed resultaat. Ik zat vast achter andere auto’s en daardoor slonken de kansen op een goed resultaat. Er was niet iets specifieks fout aan de auto waardoor ik langzaam was. Ikzelf boekte gewoon geen vooruitgang.”

“We gaan nu kijken hoe we het beter kunnen doen om in India te knallen. Het is een race waar ik erg naar uitkijk.”

Vitaly Petrov deed het niet veel beter. De Rus leek zijn rempunt voor de derde bocht volledig te zijn vergeten en knalde vol in de achterkant van Michael Schumachers Mercedes. De FIA heeft hem daarvoor voor de volgende race in India een positiestraf van vijf plaatsen opgelegd.

“Ik wilde mijn plaats ten opzichte van Fernando Alonso verdedigen. Omdat ik aan de vuile kant van de baan reed blokkeerden mijn banden en daardoor raakte ik Michael. Ik was gefocust op het gevecht met Fernando. We remden allebei te laat. Tot het ongeluk ging het goed. Onze strategie klopte en de race verliep naar wens.”

“Ik bied Michael mijn excuses aan. Hij kon er niets aan doen: dit was volledig mijn fout. Toen mijn banden blokkeerden kon ik er niets meer aan doen. Zo gaat dat met racen en morgen is er weer een nieuwe dag.”