Bruno Senna mocht vandaag weer eens achter het stuur van een Formule 1-auto kruipen en hij genoot van ieder moment. Al was hij liever iets sneller geweest.

Senna noteerde ’s ochtends de vijftiende tijd, op driekwart tel van teamgenoot Vitaly Petrov. “Ik had graag een snellere tijd gereden”, zegt de Braziliaan. “Maar ik kon geen nieuwe set banden meer gebruiken. Ik ben blij dat het droog bleef, zodat ik de volle 90 minuten heb kunnen benutten. Het was een productieve en leerzame dag.”

Nick Heidfeld nam zijn auto ’s middags weer over. Hij kwam tot de veertiende tijd, maar was wel sneller dan Petrov. “Aanvankelijk had ik veel overstuur, maar dat hebben we kunnen corrigeren”, zegt de Duitser. “Het gaat de goede kant op, maar er zit meer in. Er is weinig grip en het verschil tussen de banden is groot, dus het belooft een interessante kwalificatie te worden.”

Petrov bleef na zijn tiende tijd in de ochtendsessie ’s middags op de zeventiende plek steken. “We hadden problemen met de auto”, verklaart de Rus. “De wagenvloer en de achtervleugel werkten niet efficiënt. Het kostte veel tijd om dit te verhelpen. Ook kreeg ik de zachte banden niet op temperatuur. Nu moeten we ons morgen zien te verbeteren om zondag een goed resultaat neer te kunnen zetten.”