Bruno Senna blijft naarstig op zoek naar goede resultaten, om zichzelf zo te garanderen van een langere toekomst in de Formule 1.

Senna heeft sinds de Grand Prix van België het stoeltje van Nick Heidfeld bij Renault overgenomen en mag het seizoen afmaken voor dat team, maar heeft verder geen garanties voor de toekomst.

Voor een plaatsje bij Renault wordt het naar verwachting bovendien dringen, want de geblesseerde Robert Kubica keert mogelijk terug, terwijl behalve Senna ook GP2-kampioen Romain Grosjean nog genoemd wordt als kandidaat-coureur.

“De beste manier om ervoor te zorgen dat ik er ook volgend jaar weer bij ben, is dan ook door goede prestaties neer te zetten op het circuit”, laat Senna aan de Daily Mail weten dat hij op de hoogte is van de concurrentie.

“Het is mijn doel om sterke resultaten te blijven boeken en mijn positie binnen de sport veilig te stellen”, vervolgt Senna. “De sleutel daartoe is dat ik mij continu blijf verbeteren en leren.”

Dat hij nu de kans heeft om dat in de Formule 1 én bij een competitief team te doen, doet Senna goed. “In de Formule 1 kun je het niet rustig aan doen en moet je altijd alles geven om de rest te verslaan. Ik ben er daarom ook blij om dat ik nu over een auto beschik die daartoe in staat is of er in ieder geval bij in de buurt komt.”

“Ik zelf raak ook steeds beter bekend met de auto en het team. Er zijn nog wel verbeterpunten, maar ik probeer van alles dat ik doe iets op te steken en zo verdere vooruitgang te boeken.”