Bruno Senna krijgt de komende twee races de kans om bij Renault te laten zien wat hij kan. Het team wil hem eigenlijk ook daarna behouden, maar een juridische kwestie – vermoedelijk met Nick Heidfeld – bemoeilijkt de zaak vooralsnog.

Het is geen nieuws meer dat Renault Heidfeld aan de kant heeft gezet en Senna het stoeltje van de Duitser overneemt. Veel van de details in deze zaak waren echter nog onduidelijk, maar Renault heeft nu middels een persbericht toch het één en ander toegelicht.

“Renault kan bevestigen dat Bruno Senna de komende twee races, komend weekend in België en ook daarna in Italië, de teamgenoot van Vitaly Petrov is”, aldus de renstal.

“Het is daarnaast de bedoeling van het team om Bruno de rest van het jaar te laten rijden, maar doordat er nog een juridische kwestie speelt, kunnen we er verder nog niets over zeggen”, vervolgt Renault.

De juridische kwestie waarop gedoeld wordt, is zeer vermoedelijk de rechtszaak die de aan de kant gezette Heidfeld tegen Renault heeft aangespannen.

De Duitser, die gewoon in Spa is, heeft op het Belgische circuit aan onder meer Motorsport-Total laten weten dat hij het er niet zomaar bij laat zitten: “Ik heb volgens mij gewoon een rechtsgeldig contract en net als elke andere coureur wil ook ik gewoon racen”, laat hij optekenen.

“Het gaat nu naar de rechtbank. Over drie weken is er een zitting en dan horen we meer. Verder kan ik er niet teveel over zeggen”, besluit Heidfeld.

Zijn vervanger Senna laat op zijn beurt weten dat hij uiteraard content is met de kans die hij krijgt: “Ik vind het geweldig dat ik de mogelijkheid krijg om voor Renault te racen en ik ben dan ook ontzettend gemotiveerd om voor dit team te racen.”

“Het is geweldig om terug te keren in de Formule 1, en al helemaal bij zo’n groot team”, vervolgt de coureur die vorig jaar voor HRT reed en dit jaar voor zijn promotie als testrijder in dienst was bij Renault.

“Ik verlang er al langer naar om weer te racen en wil Renault dan ook bedanken voor deze kans. Volgens mij ben ik er helemaal klaar voor en ik zal het team niet teleurstellen.”

In interview met Autosport laat Senna zich daarna ook nog van een meer realistische kans zien aangaande zijn kans voor komend weekend: “Het is natuurlijk altijd moeilijk om gedurende een lopend seizoen in te stappen”, weet hij.

“Het zal niet makkelijk voor me worden, maar ik ben bij alle races en teambesprekingen geweest en weet dus hoe het team werkt. Ik denk dat ik daar mijn voordeel mee kan doen en snel vooruitgang zal maken, zodat ik het vertrouwen van het team kan terugbetalen.”

“Ik moet echter – met name over de banden – nog veel leren, en een groot deel daarvan zal dit weekend al moeten gebeuren. Petrov is wat dat betreft mijn refentiekader, dus het is mijn doel om bij hem in de buurt te komen.”