Bruno Senna heeft de hoop opgegeven nog een zitje in de Formule 1 te vinden en maakt daarom de overstap naar de langeafstandsracerij.

Senna verloor eind november zijn plekje bij het team van Williams, waarna hij op zoek ging naar een andere werkgever in de Formule 1 en met onder meer Caterham en Force India in verband werd gebracht.

Van een overeenkomst kwam het echter niet, met gevolg dat Senna zijn heil nu in een andere tak van autosport gaat zoeken: het World Endurance Championship, waarin hij zal uitkomen voor Aston Martin Racing.

De Formule 1-loopbaan van de nu 29-jarige Senna lijkt daarmee na drie jaar tot een einde gekomen. De Braziliaan kwam in zijn drie seizoenen in de koningsklasse uit voor HRT, Renault en Williams. Hij reed in totaal 46 Grands Prix en verzamelde 33 punten. Senna’s beste resultaat was een zesde plaats in de Grand Prix van Maleisië van 2012, voor Williams.

Racen in een endurance-kampioenschap wordt overigens geen totaal nieuwe ervaring voor Senna. In 2009 deed hij namelijk aan enkele races in de Le Mans Series mee, alsmede de 24 Uur van Le Mans.