Racing Point kan tevreden terugkijken op het weekend in Bakoe. Sergio Perez eindigde zesde, Lance Stroll kwam als negende over de streep. Een sterk resultaat voor de mannen in het roze, maar Perez houdt het team scherp. “Het zal cruciaal zijn dat we voortbouwen op dit resultaat in Barcelona.”

Na een vijfde plek in de kwalificatie begint Sergio Perez vanaf de derde startrij. Een goede start brengt de Mexicaan langs Verstappen in de eerste twee bochten, om de Nederlander uiteindelijk voor bocht drie te passeren. “Het zag er erg goed uit bij de start toen ik voorbij Max (Verstappen, red.) ging, maar ik kon hem niet lang achter mij houden. Nadien was het vooral een strijd met de McLaren’s”, analyseert Perez het begin van zijn race voor Sky Sports.

Foto: Motorsport Images

Lees ook: Bottas en Hamilton prijzen ‘geweldig’ Mercedes: ‘Beste seizoensstart ooit’

Racing Point klimt door dit resultaat naar de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. “Het zal cruciaal zijn dat we voortbouwen op dit resultaat in Barcelona”, gaat Perez verder. “Barcelona is een weekend dat het vervolg van het seizoen vaak bepaalt.” Toch klinkt de Mexicaan strijdvaardig voor het verdere verloop van het seizoen. “We staan nu vijfde, maar mikken nog een plek hoger.”

Hetzelfde geluid bij teamgenoot Lance Stroll, die in Bakoe als negende over de lijn kwam. “Met dit resultaat tonen we dat we kunnen strijden voor plek vier bij de constructeurs.” Toch is Stroll zich bewust van de strijd achter de topteams. “Elk punt is cruciaal in het midfield. Maar met een resultaat als vandaag mogen we erg tevreden zijn”, besluit de Canadees.

Lees ook: Vettel zag snelle Verstappen naderen: ‘Tot ik ineens weer van hem weg kon rijden’