Sergio Pérez is zondagavond niet verder gekomen dan de eerste ronde in zijn thuisrace in Mexico. De teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull kende een uitstekende start, maar kwam in de eerste bocht in botsing met Charles Leclerc. Het incident veroorzaakte grote schade aan de auto van de Mexicaan, waardoor hij even later moest opgeven. “Ik heb echt alles gegeven”, reageerde het lijdend voorwerp meteen na zijn uitvalbeurt.

“Ik ben teneergeslagen, maar ergens ben ik ook erg trots op mezelf. Ik heb er namelijk echt alles aan gedaan. Dit was mijn beste start van het jaar. Ik was geweldig weg”, zo keek Pérez terug op de eerste meters van de Grand Prix van Mexico.

Zie hier de video van de vliegende start van Sergio Pérez in Mexico

“Ik zag een gaatje, maar uiteindelijk was het onmogelijk om met drie auto’s de eerste bocht door te komen. Het was een race-incident. Ik had niet met mezelf kunnen leven als ik er niet vol voor was gegaan. Ik wilde de kans pakken om te winnen voor mijn thuispubliek. Helaas is dat niet gelukt”, aldus Pérez teleurgesteld.

Pérez ziet voorsprong op Hamilton slinken

Door zijn uitvalbeurt verspeelde Pérez, wiens positie binnen Red Bull vanwege zijn teleurstellende resultaten al langer ter discussie staat, kostbare punten in de wereldkampioenschap. De Mexicaan staat weliswaar nog steeds tweede, maar voelt inmiddels de hete adem van Lewis Hamilton in zijn nek. De Brit van Mercedes werd als tweede afgevlagd en verdiende bovendien een extra WK-punt als beloning voor de snelste raceronde. De voorsprong van Pérez ten opzichte van Hamilton is geslonken tot twintig punten.

Lees hier alles over de Grand Prix van Mexico 2023


De speciale kampioensuitgave van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel. Het magazine is ook al digitaal te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland! Lees alles over de bijzondere WK-trilogie van Max Verstappen, ook met unieke fotografie van onze huisfotograaf Peter van Egmond.

In dit nummer verder o.a:

  • Exclusief interview Oranje-bondscoach Ronald Koeman: ‘Max doet me aan Messi denken’
  • Red Bulls teambaas Christian Horner blijft zich verbazen: ‘Alle superlatieven voor Max zijn op’
  • Fotoserie: Verstappens snelle weg naar de derde wereldtitel
  • Het uitgekiende F1-traject van Jan Lammers en zoon René
  • Gallery: het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Columns Noël Ummels en Nelson Valkenburg
  • F1 Insider Graham Watson over FOM’s commerciële belang van een nieuwe superster
    En verder alles over Max Verstappens kampioensweekend in Qatar!