De Zwitserse coureur Simona de Silvestro heeft een overeenkomst getekend met Sauber voor een trainingsprogramma dat haar volgend jaar naar de Formule 1 moet helpen.

Dat maakte de renstal vanmorgen bekend. De Silvestro is 25 jaar en rijdt al sinds 2010 in de Indy Cars. Vorig jaar haalde ze op het stratencircuit van Houston een podiumplaats. In 2015 wil ze debuteren in de Formule 1 en Sauber biedt haar de gelegenheid zich daarop voor te bereiden.

“Na vier jaar in de Indy Cars wil Simona in 2015 haar debuut maken in de Formule 1”, vertelt Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn. “Wij beschouwen haar als een zeer getalenteerde coureur en willen haar graag helpen zich voor te bereiden voor de hoogste tak van autosport.”

Sauber biedt De Silvestro komend seizoen de mogelijkheid gebruik te maken van een simulator (al is nog niet bekend welke dat zal zijn, aangezien Sauber er zelf geen heeft), en de Zwitserse mag ook een aantal tests gaan doen. Ze zal daarnaast een fitnessprogramma volgen met de medische staf van Sauber.

“Het is mijn droom om de Formule 1 te bereiken en dit brengt me weer een stapje dichterbij”, aldus De Silvestro, die vorig jaar in Austin al te gast was bij Sauber. “Ik ben enorm blij dat Monisha Kaltenborn en Peter Sauber mij deze kans geven om me op zo’n professionele manier voor te bereiden op deze uitdaging.”

Voor haar debut in de Indy Cars was De Silverstro racewinnares in onder andere de Formule BMW en de Formule Atlantic. Haar laatste optreden in Europa dateert van 2007, toen ze testte voor het GP2-team van Campos.