De Brit Alexander Sims heeft vanmiddag in het Saudische Ryad de tweede race van het Formule E openingsweekend gewonnen. De coureur van BMW i Andretti Motorsport verzilverde zijn poleposition en zegevierde met een flinke voorsprong. Nyck de Vries eindigde aanvankelijk als achtste maar zakte door een straf naar een zestiende plek. Robin Frijns viel uit.

De race kwam halverwege pas echt los. De winnaar van de eerste race gisteren Sam Bird leek te profiteren van een gevecht voor zich tussen Felix Da Costa en Lucas Di Grassi. Bird werd vervolgens zelf aangetikt door Pascal Wehrlein waarmee zijn race erop zat. Het was sowieso niet de dag van Envision Virgin, ook Robin Frijns haalde de finish niet. De Limburger activeerde zijn attack mode en spinde prompt.

SC bepalend
De twee safety car-situaties speelden uiteindelijk een grote rol tijdens de race. Door onregelmatigheden tijdens de neutralisaties regende het onderzoeken en straffen vandaag. De safety car zelf ging ook nog eens naar binnen terwijl de kraanwagen nog half op baan stond om Frijns zijn auto weg te takelen.

De Vries, achteraan gestart, knokte zich naar voren eindigde uiteindelijk als achtste. Foto: Motorsport Images

Lees ook: Formule E: Bird wint seizoensopener in Saoedi-Arabië, podium Vandoorne en De Vries zesde

Knokkende Mercedessen
Sims profiteerde optimaal van de chaos achter hem. Gisteren mocht hij ook al van pole starten maar wist hij  in de race niet te overtuigen (P7). Vandaag was de Brit oppermachtig. Bij de twee herstarts herpakte hij snel zijn tempo en reed moeiteloos weg van de rest. Zijn teamgenoot Max Günter leek het feest compleet te maken door als tweede te eindigen maar ook hij zakte na een straf terug naar de elfde stek. Lucas Di Grassi schoof daardoor door naar P2.

Het Mercedes-duo Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries knokte zich knap naar voren. De Vries startte vanaf de laatste rij na een mislukte kwalificatie, hij eindigde als achtste maar werd dus bestraft voor het inhalen tijdens de safety car-situatie.

Vandoorne lag in de eerste ronde nog op de negende plek maar wist zich met gogme en geluk naar voren te rijden en als derde te eindigen. Sims gaat nu na twee races aan de leiding in klassement voor Vandoorne en Bird. De Vries en Frijns staan negende en tiende.