Sam Bird heeft de Formule E ePrix van Saoedi-Arabië gewonnen. De Brit was daarmee André Lotterer en Stoffel Vandoorne te snel af. Nyck de Vries kon niet profiteren van zijn derde startplaats en kwam als zesde over de streep, achter landgenoot Robin Frijns.

Bij de kwalificatie imponeert nieuwkomer Mercedes door direct door te gaan tot de superpole. Daar pakt Stoffel Vandoorne de tweede startplaats en Nyck de Vries de derde. Alexander Sims verovert namens het BMW i Andretti Motorsport-team de poleposition.

De start verloopt zonder problemen en Vandoorne en De Vries volgen een lange tijd raceleider Alexander Sims. Na een aantal minuten haalt Robin Frijns op fraaie wijze Oliver Turvey in voor de elfde plaats. Met nog iets meer dan een halfuur te gaan kiezen beide Mercedes-coureurs voor de ‘Attack mode’. Hiervoor moeten de coureurs buiten de ideale racelijn over sensoren rijden om een tijdelijke boost te krijgen. Met nog ruim een kwartier te gaan moet De Vries meer naar achteren dan naar voren kijken als Sam Bird druk zet en de Nederlander met zijn Attack mode inhaalt.

Vandoorne lijkt dan ook het slachtoffer te worden van Bird maar de Belg verrast en remt in de eerste bocht raceleider Sims eruit. De Vries valt dan een aantal plaatsen terug en krijgt zijn landgenoot Frijns achter zich. Vandoorne wordt even later gepasseerd door Bird voor de leiding in de race. In de slotfase komt de safetycar de baan op voor een crash van Daniel Abt. Met nog iets meer dan een minuut te gaan volgt de herstart waar De Vries met een agressieve inhaalactie voorbij gaat aan Mortara, maar daarbij wel Frijns aan zich voorbij ziet gaan.

Foto: Motorsport Images