Van een onuitwisbare indruk mag je niet spreken, maar Sergey Sirotkin heeft naar behoren gepresteerd tijdens zijn eerste vrije training ooit in de Formule 1. De Rus gaf vier tienden toe op teamgenoot Adrian Sutil, die ook in de tweede sessie de snelste van de Sauber-coureurs was.

Sergey Sirotkin had eigenlijk dezelfde taak als Max Verstappen een week geleden. Ervaring opdoen en vooral de boel heel houden voor Esteban Gutiérrez. De jonge Rus deed het naar eigen zeggen dan ook rustig aan: “Met name in het begin temperde ik het tempo wat om mezelf vertrouwd te laten raken met de auto. Het was immers alweer ruim een half jaar geleden dat ik in de auto heb gezeten. Ik had echter al snel het juiste gevoel weer te pakken.”

“Toen ik er met het vallen van de vlag nog eens goed voor ging zitten, stuitte ik op verkeer, waardoor mijn banden afkoelden en de kans op een snel rondje verkeken was. Ik weet van mezelf dat ik nog beter had gekund, maar ik heb de grenzen niet opgezocht.”

Esteban Gutiérrez nam in de middagsessie de auto weer over van Sirotkin om er vervolgens de achttiende tijd mee op de klokken te zetten. Geen klassering om over naar huis te schrijven, maar de Mexicaan is desondanks opgetogen: “Na het missen van een eerste training, wil je in de middag zoveel mogelijk terrein goedmaken. Dat ging veel soepeler dan verwacht. We stonden echt te kijken hoevel grip er al was op de baan en hoe goed onze auto eigenlijk meteen al ging. Hopelijk zal dit morgen niet anders zijn.”

Adrian Sutil kwam van het drietal als enige twee keer in actie. De Duitser reed tot twee keer toe de vijftiende tijd, werkte zonder noemenswaardige problemen zijn programma af, maar is nog niet geheel in zijn nopjes met de balans van de C33. “Dat zijn die kleine details die je in de aanloop naar de kwalificatie graag wilt verhelpen. Het zal ons echt niet rijen verder naar voor helpen, maar we blijven proberen het maximum uit deze auto te extraheren”, aldus Sutil.