Sergej Sirotkin is voor 2014 verzekerd van een racezitje bij Sauber, mits hij erin slaagt een superlicentie te behalen. Dat hij erin gaat slagen dat voor elkaar te krijgen, betwijfelt de achttienjarige Rus niet.

“Ik ben er nu nog niet klaar voor in de Formule 1 in te stappen, maar het voorbereidingsprogramma dat ik met Sauber afwerk, is ook pas net begonnen. Tegen de tijd dat de eerste race op het programma staat, zal ik er echter helemaal klaar voor zijn. Dat weet ik zeker”, zo spreekt Sirotkin in gesprek met Crash.net de verwachting uit dat hij op tijd klaargestoomd kan worden.

Sirotkin heeft al wat testervaring heeft opgebouwd in een oude Ferrari uit 2009 en heeft daarnaast ook al achter het stuur van een Sauber gezeten, toen hij eind september een demonstratie gaf op het circuit in het Russische Sotsji.

Of Sirotkin nog veel verdere tests gaat afwerken, heeft Sauber niet bekendgemaakt. De coureur zelf, die afgelopen weekend zijn laatste raceweekend in de Formule Renault 3.5 afwerkte en als negende in dat kampioenschap is geëindigd, verwacht echter niet heel veel aanpassingsproblemen op zijn pad te vinden: “De stap van de Formule Renault 3.5 naar Formule 1 is ongeveer zoals je zou verwachten.”

Bang om die stap te maken, is Sirotkin dan ook niet. “Nee, ik ben daar niet nerveus om, ik verheug me er juist op”, benadrukt de Rus, die voor de goede orde ook nog beklemtoont niet gelukkig te zijn met zijn afgelopen seizoen en negende plaats in de World Series by Renault: “Het was het slechtste jaar uit mijn carrière. Ik had heel veel pech en maar weinig goede races. Het was zeer teleurstellend.”