Voor Toro Rosso zat de kwalificatie er snel op. Jaime Alguersuari en Sebastien Buemi strandden in Q3.

Voor beide coureurs geldt dat ze werden verrast door de regen. Althans, dat is het excuus dat ze zelf opvoeren. Buemi en Alguersuari deden beiden een run op de harde banden, om daarna over te stappen op de snellere zachte band. Te laat: na de bandenwissel regende het al.

 

Voor Jaime Alguersuari is het geen bijzonderheid om al in het eerste deel van de kwalificatie te moeten afhaken. De Spanjaard maakt er de laatste weken een gewoonte van om vanuit het achterveld toch in de punten te eindigen en denkt dat morgen weer te kunnen doen.

 

“Het is op zich wel jammer dat we niet eerder zijn gewisseld naar de zachte banden, want die zijn op onze auto tenminste twee seconden sneller dan de harde. Het voordeel is dat ik nu veel nieuwe banden over heb voor de race, en dat we weten hoe de harde banden het tijdens lange runs doen. Als het morgen regent, sta ik er niet zo slecht voor als het lijkt.”

 

Buemi is minder optimistisch. “Toen ik op zachte banden naar buiten ging, begon het net te regenen en dus wist ik dat het voorbij was. Veel zal afhangen van mijn start, want ik denk dat inhalen op dit circuit een stuk lastiger is dan we vooraf dachten.”