Geen Renault op het podium dit keer. Vitaly Petrov haalde met de negende plaats nog wel een paar punten. Nick Heidfeld blijft met lege handen achter.

“Gezien onze kwalificatieposities is dit nog best een goed resultaat”, stelt Petrov. “Maar we zijn wel een beetje teleurgesteld dat we niet hoger zijn geëindigd. We gaan kijken wat er mis is gegaan en hopen vanaf Turkije weer de resultaten uit de eerste twee races te kunnen evenaren.”

Heidfeld probeerde vanaf een zestiende startplaats te redden wat er te redden viel, maar kwam niet verder dan een twaalfde plaats. “Daar ben ik niet blij mee”, aldus de Duitser. “Ik kwam niet goed van de lijn, maar ging agressief de eerste bocht en won toch een paar plaatsen. Na een paar ronden vertoonden mijn KERS kuren en dat maakte inhalen en verdedigen lastig.”

“Ons tempo in het middelste deel van de race was niet slecht, maar ik kon de auto’s voor me niet aanvallen. Door de laatste stop te vervroegen hoopten we ze alsnog te kunnen verschalken. Maar helaas stopten Perez en Sutil in dezelfde ronde en kon ik in de slotfase niet het ware potentieel van de auto laten zien.”