De Formula 1 Strategy Group streeft ernaar al volgend jaar een paar reglementswijzigingen door te voeren, die eigenlijk voor 2017 gepland stonden. Dat schrijft motorsport.com.

De Strategy Group is deze week weer bij elkaar in het Londense Biggin Hill, om onder andere te praten over het pakket reglementswijzigingen dat vanaf 2017 zijn intrede moet doen in de Formule 1. De nieuwe regels moeten de auto’s sneller en moeilijk te besturen maken, en de races spectaculairder.

Red Bull-teambaas Christian Horner laat nu weten dat sommige wijzigingen al in 2016 ingevoerd kunnen worden. Het zou daarbij gaan om het toestaan van vrije bandenkeuze, en van het terugbrengen van het aantal rijhulpmiddelen (driver aids). FIA-president Jean Todt liet eerder deze week al weten de driver aids liefst vandaag nog in de ban te doen.

Naast Todt en Horner zijn volgens motorsport ook Formule 1-baas Bernie Ecclestone en enkele andere teambazen voorstander van de vervroegde reglementswijzigingen.

“Ik denk dat we sommige veranderingen eerder kunnen brengen”, zegt Horner tegen motorsport. “Het is wel eerder een reglementaire zaak dan een technische, maar het moet kunnen.”

“Waarom zouden we de bandenkeuze bijvoorbeeld niet al open gooien?”, vraagt de Brit zich af. “Zo kun je zelf bepalen welke banden je meeneemt naar circuits waar je denkt dat je het goed gaat doen. Of we voeren nog wat extra bandensoorten in.”