Het voortbestaan van de Grand Prix van Spanje is niet in gevaar. Dat zegt Salvador Servia, directeur van het Circuit de Catalunya in een interview met Autosport.

 

Onlangs staken geruchten de kop dat de organisatie van de Spaanse Grand Prix met Bernie Ecclestone om tafel wilde om tot gunstiger financiële voorwaarden te komen. Volgens de circuitdirecteur is dit echter niet het geval. Ook het laten rouleren van de Spaanse Grand Prix tussen Barcelona en Valencia is volgens Servia niet aan de orde.

 

“We zijn gelukkig met ons huidige contract dat tot 2016 loopt”, aldus Servia. “Onze intentie is om de verbintenis door te trekken tot 2020. In de media wordt van alles gesuggereerd, maar er is nog niets officieel naar buiten gebracht. En dat is omdat er ook niets te melden valt.”

 

Wat Servia wel graag wil veranderen, zijn de bezoekerscijfers. “Als de tribunes vol zitten, is er niets aan de hand”, zegt hij. “Anders zijn we afhankelijk van publiek geld en daar kun je momenteel niet op rekenen. Dat is de harde realiteit.”

 

“We hebben een aantal slechte jaren gehad, maar dat zal niet altijd zo blijven”, vervolgt Servia. “We proberen een oplossing te vinden. In 2012 moeten we in ieder geval de neerwaartse lijn stoppen. Een nieuw tijdperk breekt aan, waarin we ons moeten herpakken en hopen op een betere toekomst.”