Olav Mol keert terug bij Sport1. De zender heeft budget vrijgemaakt om Mol de resterende Europese races op locatie te sturen. Mol zal vanaf het circuit een voorbeschouwing op de race maken.

Sport1 is niet doof geweest voor de kritiek die losbarstte nadat Olav Mol van de zender verdween. Veronica besloot Mol vanwege tegenvallende opbrengsten en kijkcijfers niet langer op locatie te sturen. Omdat Mol in dienst was van Veronica, betekende dat automatisch dat Sport1 de voorbeschouwing verloor. Het aanbod van Sport1 om Mol vanuit de studio het commentaar te laten doen, wees Mol af. Nu zijn de partijen alsnog tot overeenstemming gekomen.

Will Moerer, vice-president van Film1/Sport1: “We zijn bij Sport1 constant bezig om ons product te verbeteren. Daarnaast luisteren we altijd goed naar de feedback die we van onze abonnees krijgen. De afgelopen weken zijn we met Olav Mol in gesprek gebleven en hebben we gekeken naar de mogelijkheden om Olav nog dit seizoen bij onze uitzendingen te betrekken. Dat zo’n proces soms langer duurt dan je eigenlijk zou willen, is soms niet anders. Ik ben blij dat we er vanaf de Grand Prix van Silverstone in geslaagd zijn om Olav voor alle resterende races van dit seizoen die in Europa verreden worden als verslaggever op locatie te kunnen sturen. Met uitzondering van de Grand Prix van Duitsland. Dat was helaas om agenda-technische redenen onmogelijk.”

Het akkoord werd gisteren door beide partijen bereikt. Kort dag, maar desondanks is Olav Mol in Engeland van de partij. De samenwerking is enkel voor de Europese races. Omdat Mol al verplichtingen heeft tijdens de Grand Prix van Duitsland, zal die samenvatting komen te vervallen. Mol is blij weer naar het circuit te kunnen. “In de eerste plaats gaat het om de fans. Zij verdienen het goed ingelicht te worden. Ik ben alleen maar blij dat ik daar een bijdrage aan kan leveren.”

Het aanbod van Sport1 kwam op een goed moment. Mol had net te horen gekregen dat zijn plan om commentaar te gaan streamen via Grandprixradio geen doorgang kon vinden. De commentator probeerde de rechten te kopen, maar de FOM (Formule One Management) had daar geen oren naar.