Twee Ferrari’s op de eerste rij, Max Verstappen daarachter op P3 en verder vele verrassingen op de grid voor de Grand Prix van Mexico. Lance Stroll start vanuit de pits, zo werd zondag bekend. Vorige week in Austin deed de Canadees dat ook, om vervolgens in de punten te eindigen. De startopstelling in Mexico: een overzicht.

Max Verstappen weet Daniel Ricciardo naast zich op de tweede rij, achter polesitter Charles Leclerc en diens teamgenoot Carlos Sainz. Kan de al het hele weekend sterk rijdende Ricciardo serieus strijden om de podiumplaatsen? Qua racepace vermoedelijk niet, zeker niet met iemand als Lewis Hamilton in zijn kielzog. Van Mercedes wordt in de wedstrijd meer verwacht dan in de kwalificatie.

Voorin wordt het een leuke strijd, achterin biedt de startopstelling in Mexico ook perspectief. Yuki Tsunoda start bijvoorbeeld vanaf P18. Eerst zou dat door een motorwissel – de Japanner krijgt daarnaast een nieuwe versnellingsbak – zelfs vanaf de laatste plek zijn. Zaterdag ‘won’ Tsunoda echter een plek nadat Logan Sargeant naar P20 werd gedegradeerd als gevolg van een incident in de kwalificatie. Door het wegvallen van Stroll, schoof Tsunoda zondag vervolgens nog een plek op. Let ook op Lando Norris: vanaf plek zeventien zal hij zich in de McLaren ongetwijfeld snel een weg naar voren banen.

De nieuwe startopstelling in Mexico:

Lees hier alles over de Grand Prix van Mexico


De speciale kampioensuitgave van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel. Het magazine is ook digitaal te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland! Lees alles over de bijzondere WK-trilogie van Max Verstappen, ook met unieke fotografie van onze huisfotograaf Peter van Egmond. Met in dit nummer verder o.a:

  • Exclusief interview Oranje-bondscoach Ronald Koeman: ‘Max doet me aan Messi denken’
  • Red Bulls teambaas Christian Horner blijft zich verbazen: ‘Alle superlatieven voor Max zijn op’
  • Fotoserie: Verstappens snelle weg naar de derde wereldtitel
  • Het uitgekiende F1-traject van Jan Lammers en zoon René
  • Gallery: het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Columns Noël Ummels en Nelson Valkenburg
  • F1 Insider Graham Watson over FOM’s commerciële belang van een nieuwe superster
  • En verder alles over Max Verstappens kampioensweekend in Qatar!