Günther Steiner, de aangewezen teambaas van het Haas F1 Team, verheugt zich op de samenwerking met Romain Grosjean, die dinsdagmiddag als coureur van het team is gepresenteerd.

Grosjean, die na dit jaar dus vertrekt bij Lotus en de overstap maakt naar de Amerikaanse nieuwkomer, werd tijdens de persconferentie waarin zijn komst werd bevestigd al geprezen door eigenaar Gene Haas, maar ook teambaas Günther Steiner is zeer gelukkig met de komst van de Fransman.

“We hebben onze tijd genomen om de juiste coureur te vinden. We wilden iemand die ervaring heeft, maar ook gretig is. Iemand die weet wat hij doet”, vertelt Steiner, die denkt dat in Grosjean te hebben gevonden: “Hij wil graag, maar is niet jong of onervaren en zal dus geen beginnersfouten maken.”

Op de Haas-website stipt Steiner verder nog aan dat Grosjean ‘niet alleen ervaren, maar ook technisch goed onderlegd is’. “Hij geeft goede feedback, dus zijn inzichten zullen erg belangrijk zijn om onze auto tijdens de wintertests en het seizoen verder te ontwikkelen.”

Tijdens de persconferentie stelde Grojean vertrouwen te hebben in de plannen van Haas, waar hij nog aan toevoegt dat hij trots is deel uit te mogen gaan maken van het team. “Om succes te behalen in de Formule 1 moet je het anders durven te doen dan de rest en ik geloof in de aanpak van Haas.”

Grosjean was lange tijd verbonden aan ‘Team Enstone’, zoals de formatie waar hij al zijn hele Formule 1-loopbaan voor rijdt ook wel wordt genoemd, maar verheugt zich op zijn nieuwe uitdaging. “Ik ga alles geven in mijn laatste races voor Lotus, maar vind het heel spannend om naar Haas te gaan.”

Op de website van Lotus laat Grosjean nog weten dat hij Enstone gaat missen. “Ik heb er een hele mooie tijd gehad. Ik heb er tien jaar rondgelopen en we hebben veel bereikt. Misschien dat we voor dit jaar voorbij is ook samen nog wel meer moois meemaken. Het afscheid zal me zwaar vallen.”

Gutiérrez?
Wie de teamgenoot van Grosjean wordt bij Haas, is nog onduidelijk. Haas en Steiner hadden er tijdens de persconferentie niets over te zeggen. De verwachting is echter dat Ferrari-testrijder Esteban Gutiérrez volgend jaar naast Grosjean bij Haas rijdt.

Haas heeft eerder immers aangegeven één van zijn zitjes aan een Ferrari-testrijder te willen geven. De Mexicaan Gutiérrez is niet alleen interessant door zijn link met de Scuderia, maar ook door zijn nationaliteit en het sponsorgeld dat hij naar verwachting mee zal nemen.

Foto, van links naar rechts: Steiner, Grosjean en Haas.