*

Steiner vreesde ‘onhoudbare situatie’ met Magnussen en Grosjean

Laurens Stade

Laurens Stade

31 december 2019 15:30

Steiner vreesde ‘onhoudbare situatie’ met Magnussen en Grosjean
Motorsport Images

Haas F1-teambaas Günther Steiner vreesde een ‘onhoudbare situatie’ met Kevin Magnussen en Romain Grosjean na de Grand Prix van Engeland. De Italiaan zegt dat hij het niet meer zag werken tussen de twee en heeft het gevoel dat de coureurs het teambelang vergaten.

Het Haas-duo Kevin Magnussen en Romain Grosjean kwam dit seizoen meermaals in aanraking met elkaar. Tijdens de Grand Prix van Engeland zorgde het contact er zelfs voor dat ze allebei uitvielen. Teambaas Günther Steiner vreesde na deze Grand Prix voor een ‘onhoudbare situatie’ met Magnussen en Grosjean.

”Na Silverstone bereikte het een punt dat ik het niet meer zag werken”, zegt Steiner tegen Motorsport.com. ”We hadden problemen met de auto en nu ook met de coureurs. Het was gewoon een gevecht en ik klaag niet omdat ik niet onder druk sta”, aldus Steiner.

Lees ook: Steiner: ‘Grosjean en Magnussen treft geen blaam voor Haas’ slechte 2019′

Teambelang
”Hoe kan het goed zijn voor een team dat ik de coureurs niet meer onder controle kan houden? Ik zet ze onder druk om te presteren, om alles goed te doen en toen raakten ze elkaar in bocht 5. Op een gegeven moment vreesde ik dat de situatie onhoudbaar was”, aldus de Haas-teambaas.

Steiner geeft toe dat hij het gevoel had dat Magnussen en Grosjean niet meer dachten aan het beste voor het team.  ”Ze dachten niet meer aan het teambelang op een gegeven moment. Ze zagen alleen de mogelijkheid om goed te presteren, zoals in Barcelona en Silverstone. Ze hadden een goede kwalificatie en hadden de kans om punten te pakken en vergaten dat de punten voor het team zijn, en niet alleen voor zichzelf”, aldus Steiner.

Lees ook: Steiner verwacht dat topteams voorsprong van ‘twee jaar’ zullen opbouwen in 2020

Foto: Motorsport Images

Gerelateerd